2011. ápr. 7.

Birkaragu

Hozzávalók: 60 dkg birka lapocka, 50 dkg burgonya, 10 dkg gomba, 1 közepes nagyságú hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 nagy sárgarépa, 10 dkg császárhús, 1 evőkanál olaj, só, őrölt bors, pirospaprika, kakukkfű, 1 babérlevél, 1 dl száraz fehérbor.
Elkészítése: A kb. 3x3 cm-es darabokra vágott húst az olajon az apróra vágott hagymával, zöldpaprikával, paradicsommal puhára pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott császárhúst. Tovább sütjük 10 percig. Beletesszük a szeletekre vágott gombát, a karikára vágott sárgarépát, a szétnyomott fokhagymát, hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát (aki szereti erőset), 1-1 késhegynyit a fűszerekből, 2 kávéskanál sót. Felöntjük 1 liter vízzel és a borral. Belerakjuk a meghámozott, felkockázott burgonyát és a babérlevelet. Ha kell, még fűszerezzük, és készre főzzük. Olyan legyen mint egy sűrű leves. Tálalás: friss, fehér kenyérrel és vörösborral kínáljuk, mélytányérban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése