2011. ápr. 7.

Báránypaprikás

Hozzávalók: 600 g csontos bárányhús, 100 g báránymáj,100 g báránynyelv, 0,6 dl olaj, 80 g vöröshagyma, 8 g fűszerpaprika, 80 g zöldpaprika, 8 g só, 30 g paradicsom, 2 dl tejföl
Elkészítése: A báránynyelvet forró vízben egyszer felforraljuk, majd lehűtjük, és lehúzzuk a bőrét. A kicsontozott bárányhúst - a báránymájjal, és a báránynyelvvel együtt - egyenletes kockákra, a vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot pedig finomra vágjuk. A továbbiakban a báránypörköltnél ismertetett módon járunk el. Amikor elkészítettük a bárány pörköltet, a pörkölt léből kiszedjük a bárányhúst, a csontokat és a belsőségeket. A tejfölt a liszttel és kb. 1 dl hideg vízzel simára keverjük. Ezzel behabarjuk a pörköltlét, és lassan kiforraljuk. Ha a paprikásmártás elkészült, szitán leszűrjük, áttörjük, majd újra kiforraljuk. Ezután visszarakjuk a kiemelt anyagokat, és gyorsan összeforraljuk. Adhatjuk laskatésztával, galuskával, vagy kapros túrógombóccal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése